Locatie Nederland

De 2 bedrijven in nederland van Millstream liggen in Veghel en Heimolen.
Twee plaatsen in Noord Brabant.

Heimolen

Veghel

Heimolen

Het melkveebdrijf van Snepvangers is gevestigd in Heimolen, Bergen op Zoom.
Heimolen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Bergen op Zoom. De buurtschap Heimolen viel vanouds onder de gemeente Woensdrecht maar is in 1997 door een grenscorrectie bij de gemeente Bergen op Zoom gekomen.
Heimolen ligt direct ZO van Bergen op Zoom, rond de weg Heimolen. Deze weg loopt vanaf de Antwerpsestraatweg over de A4/A58 het bosgebied in.

Naamsverklaring
heimolenoud02
De buurtschap Heimolen dankt haar naam aan een houten standaard-korenmolen die midden op de toenmalige heide heeft gestaan. De molen stond aan de huidige Huijbergsebaan, aan de overkant van de huidige huisnummers 498/500, ongeveer 50 meter uit de huidige wegas.

Statistische gegevens
- In de Volkstelling van 1840 wordt Heimolen niet apart vermeld.
- Tegenwoordig heeft Heimolen ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Geschiedenis
De molen van de buurtschap Heimolen, met molenaarswoning, werd omstreeks 1650 gebouwd in opdracht van de markiezin van Bergen op Zoom, Maria Elisabeth II van de Bergh. Zij verpachtte de molen en de binnen het gebied wonende boeren waren verplicht van de molen gebruik te maken (zo’n molen heette een dwangmolen of banmolen). De molen is in 1675 afgebrand, herbouwd en heeft tot ongeveer 1792 gedraaid als dwangmolen voor het Zuidkwartier.