Paarden Nederland

Naast de koeien zijn de paarden ook een belangrijk onderdeel van landbouwbedrijf Snepvangers. Het bedrijf beschikt over een aantal goede KWPN fokmerries die gedekt worden door voornamelijk KWPN hengsten. Elk jaar worden er circa 6 tot 7 veulens gefokt in zowel dressuur- als springrichting.

paard-met-veulen De merrieboxen en de opfokstallen van de veulens en de jonge paarden zijn gelegen aan de Huijbegsebaan te Bergen op Zoom. Deze locatie ligt in een rustige bosrijke omgeving. Rust en ruimte bevordert een fijne opgroei van de veulens.
De merries (eventueel met veulens) lopen gezamenlijk in de wei. Onderling contact bij paarden als zowel bij de veulens vinden wij een belangrijk aspect in opgroei.
01-paarden-in-natuurgebied

Nadat de veulens van de merries worden afgespeend groeien ze verder op in koppels in de zomer in de weide. In de winter gaan ze in groepjes van 2 tot 3 in ruime luchtige boxen, waarbij voldoende bewegingsvrijheid gewaarborgd wordt.

Als ze de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben worden de paarden individueel beoordeeld op kwaliteit en aanleg. Merries die mogelijk kans maken op stamboek-ster predicaat worden klaar gemaakt voor de merriekeuringen.
merrie-keuring-veghel-naomi-keur-geworden-9 04-wervel

De overige paarden die talentvol lijken worden zadelmak gemaakt en aangereden tot wedstrijdniveau
De wedstrijdpaarden worden dan gestald op wedstrijdstal Millstream op de Heimolen. Deze stal is voorzien van de ruime boxen, wasplaats en solarium. Tevens is er een buitenbak aanwezig van 20 x 65 mtr, longeerpiste alsmede een springweide. Op deze locatie gaan de paarden nog steeds dagelijks enkele uurtjes de wei in.

Als de paarden goed zijn aangereden en/of goed uitblinken in de sport worden ze weer verkocht.
euro-star euro-star.1
euro-star.2
equ caletto

Ook beschikt Deze locatie over een prachtig crossterrein. Klik hiervoor op onderstaande link voor verdere gegevens:
https://www.allaboutkristy.nl/crossterein/