Algemeen Moldavië

In 2010 heeft Sjack Snepvangers samen met zijn medewerker Jim Boet het plan opgevat om te kijken of het opzetten van een melkveebedrijf in Moldavië haalbaar is.
Jaren voorbereiding hebben er toe geleid dat er in 2013 een melkvee bedrijf opgestart wordt met gemiddeld 230 melkkoeien.

locatiegoleni02 In het dorp Goleni (in de regio van het stadje Edinet in het noorden van Moldavie) is het terrein en opstallen van een oude staatsboerderij aangekocht (12 ha) en is een modern melkveebedrijf opgezet. Hiertoe is samen met een lokale bouwonderneming een nieuwe melkveestal gebouwd naar Nederlands ontwerp. Naast de aangekochte boerderij en de gebouwde opstallen, heeft Millstream Moldova 250 ha landbouwgrond tot haar beschikking voor het telen van gewassen voor het voer van de koeien.

Onder lokale leiding van Jim Boet, zal dit melkveebedrijf operationeel worden gedraaid met lokale partners en de lokale bevolking. De hoge kwaliteitsmelk die geproduceerd zal worden, zal worden afgenomen door 1 van de grote zuivelproducenten in Moldavie; Lapmol. Lapmol is een vooruitstrevende zuivel fabrikant die sterke behoefte heeft aan hoge kwaliteitsmelk en er van overtuigd is dat de komst van Millstream Moldova er toe zal bijdragen dat de gehele zuivel sector in het land naar een hoger plan getild kan worden.